Thursday, April 21, 2011

asam, garam, halia, cengkih, gula, lada, kunyit, rempah ratus kehidupan orang berkasih.

Assalamualaikum readers.


firstly aku nak mintak maaf beribu riban melon sebab dah lame tak update blog. blog dah semak kan.? daun durian bersepah, lalang tinggi menggunung, tangga dah reput. ye ye aku taw. nak bersihkan lahh ni ==" oke, lets back to our topic ya readers budiman :)


oke, mula2 aku nak tanya, sape yang pernah bercinta.?ha, tu dia.!! semua angkat tangan.! tak pa, tak pa, sabaq dulu sat. aku bukan nak report kat pengetua hangpa. dak.! toksah dok risau naa. aku dok perhati orang yang bercinta ni, macam-macam ragamnya. alahh. macam lah aku tak taw kaw  paksa bf kaw p topup kat 7e pukul 3am semata-mata untuk  bergayut dengan korang kan.? aku taw kaw tak kasi gf kaw bukak fb lame-lame sebab ramai lelaki ensem, macho add die kan. aku tw derr. aku taw. lumrah la tu jeles, tpi kalau dpat couple yang jeles ta de mata, sengsara hidup meyhh. aku jamin.!


oke, aku akan bagi beberapa situasi agar korang faham maksud aku.


**********************************************************************************


SITUASI 1


G: syg, syg p mane lame-lame tak mesej baby.? baby rindu gile kambing kat syg taw. :(


B: ala baby, syg p tandas sat ja. baru 3 minit baby dah missed call 24 kali =="




SITUASI 2


G : I tak kire.! U kene topupkan i malam ni jugak. minggu lepas RM10, minggu ni RM15. I tak kire. kalau   tak, U lupakan je I.

B : yelah. sekarang jugak I pergi ye syg, senyum lahh sikit :)


SITUASI 3

G : omaiiiiigod darl.! comelnya dress nih. kasut ni pun cun. ha tu, tgk bear tu, eii, geramnya.handbag tu sesuai ngan hunn kan darl.? long skirt tu, ouhh awesomenyeee. darl, nak ni, ni, tu, sane tu. depan tu sekali. ouhh, SEMUA ye darl.? pleassseee .

B : amik hunn. amik. darl bayar semuaaaa. amik hunn amik. ---> geleng kepala tgk wallet tinggal 4 keping not 100. em, bil elektrik tunggak duluu lahhh. =="

SITUASI 4

G : abg, nape nih.? hape salah ayg.?

B : abg tak suka ayg dok layan mamat-mamat kat fb tu. tak kiralah kawan lama ke, kawan tadika ke. toksah dok gatai.! kawan ngan abg ja.


SITUASI 5

B : mama, ni name ucop, husin, jabit, abu, munawer dalam phonebook ni.? ha, ni msg ni, siap ajak p tengok antu kak limah balik umah kt cinema ni. kan dah tengok ngan papa kat umah pak seman e2 hari.?

G : tu semu kawan mama lahh. alah, tengok dgn papa tu dvd cetak rompak. sangkut-sangkut. ta feel langsung.!


SITUASI 6

G : syg jomlah balik. bb dah habis makan ni.lewat nanti parents marah pulak. p amik bil. kali ni sayang belanje ea.? dah 6 mnggu berturut-turut bb blanja sbb wallet syg tertinggal kat rumah kan.?

B : nah bil, p kaunter, wallet syg tertinggal kat dalam kereta salman. kete die bini die bwak p jumpa pak penakan die kat kelantan. pak penakan die na pinjam kete die bwak p johor.

**********************************************************************************

haa. jelas.? aku bukan na ataack mane-mane pihak. baik belah lelaki ataupun pompuan. nih la yg selalu terjadi. aku ntak maaf la kalau de yang terase. cerita ni cuma mainan imaaginasi ak je. tade kaitan dgn sesape pn.

macam manepun perangai ataupun ragam buah hati kite, terima lahh dengan seadanya. jangan la nak dambakan seseorang yang terlalu sempurna. kaw tak kan dapat beb. nih lagi 1, SETIA. mentang-mentanglah kaw tu hensem macam david archuleta kaw p ayat minah lain. mentang kaw seksi macam angelina jolie, kaw goda mamat lain. kaw tak kan ke mane. setialah kat pasangan korang kalau korang sayang. lagi lagi kalau long distance relationship kan. kaw kat perlis, buah hati kaw kat sarawak. haihh.! 

oke lahh. semoga kite semua dapat pasangan hidup yang sesuai dan perhubungan tu diikan\t dengan ikatan yang sah dan dirahmati Allah. aminnnn~

2 comments:

Inani said...

hehehe..dasat jugak org yg bercinta ni yer??tak tau la plak..hohoho..sy nak ajak awak bercinta boleh??papepun jum terjah blog sy..sy akan bawa awak ketemu cinta awak dan cinta semua orang..jom!

http://akuastronaut.blogspot.com/2011/04/jom-kita-bercinta.html

..misz syidot.. said...

hahaha..:)