Monday, April 4, 2011

u're a coward.!

Assalamualaikum reader(s)

***maaf sekiranya entry ini berbau emosi yang melampau. aku punya sukalah.! sape suh cari pasal. -.-"

lately, aku tengok ramai manusia yang suka jatuhkan manusia laen, bermacam-macam cara. pe motif wat camni nih.? bahagia ke hidup mereka yg buat camni.? pernah fikir tak perasaan orang yg kene hentam tu.? come on peeps. teknologi di cipta bukan untuk pergaduhan. mostly aku tengok orang yang suka menjatuhkan orang lain ni orang melayu. aku bukan nak bersikap racist or wat. tapi memang ni hakikatnya.


aku bercerita atas pengalaman. aku tengok kawan-kawan aku kene hentam, aku pun pernah kene. atas alasan, tak puas hati.! lek lahh der. bersyukur lah dengan pe yang Allah dah kurniakan kat kaw. tak perlu nak judge orang laen atas kesalahan yang dye tak buat. this not the only way man.! trust me, sakit kene hentam ni taw ta. lagi-lagi kalau kene hentam dengan orang yang sebegini :






orang macam ni aku kategorikan sebagai penakut kelas bawahan. lanyak orang bukan maen, macam machine gun.! bile tanya sape, jawapannya "someone" , "adelahh" , "ta ya taw lahh, ta pnting pun" . sedarlahh weyh. kaw dah sakitkan hati, jiwa, raga, perasaan orang, kaw bole cakap ta penting.? dulu skolah kat mane ni.? -.-"

come on. jangan jadikan kecanggihan teknologi sekarang sebagai medium utk jatuhkan org. gunakan utk kebaikan, berkenal-kenalan. bertukar maklumat. spread the love peeps.!

p/s : aku lagi respect kat orang yang berani cakap lepas mate hadap mate daripada si bawahan anon ni.!

5 comments:

.ieqwa nadira. said...

i loikeeeee <3

..: Cik Qila :.. said...

haha. yehh. i know i know. ta best kan manusia cmni.

nelly said...

say no to anon
=)

..: Cik Qila :.. said...

NO ANON.! haha.

najmi^^ said...

haha..spread the love peeps^^