Thursday, March 17, 2011

from garnier to simplysiti

Assalamualaikum semuaa.
rabak poket aku weyyh.!

malas nak bebel panjang, aku just nak bagi korang short story je lahh ea. based on the tittle, korang jangan lahh kate aku nak show off ke, riak ke, takabbur ke sebab pakai simplysiti. tidak sama sekali.! aku cuma nak cerita macam mane aku boleh TERbeli produk tuu.

kisahnya bermula bile suatu hari aku pergi ke rumah mr watson untuk membeli produk yang selalu aku pakai. alaa. m using the cheap stuff ye awk. biase gune garnier je. pusing punya pusing datang sorang akak tanya "ye, cari ape dik.?". aku pun gitaw lahh pe yang aku cari. taw jwapan die hape.? ta de lahh dik. syarikat dah tak keluarkan yang tu. then, im wondering, yeke dah ta de. dengan muka yang terpaksa, aku pun cari lahh brand laen.

pastu akak tu datang lagi, promote kat aku produk kak siti ni. aku dah lahh pantang orang provok aku ni. mulalahh aku tak tetap pendirian. --> oke, tu kelemahan saye.! sembang punya sembang, aku pun rase cam tertarik na beli. yang buat aku tertarik adalah 1 cream dye, C BRIGHT provides 5 elements taw. moisturising, brightening, uv protection, makeup bases & foundation. kalau brand aku beli sebelum ni kene beli satu2. ni dah 5 in 1 ni kira jimat lahh weyh.! kan. tapi, bagi sesape yang kurang income macam aku, aku nasihatkan gunalah watson card. ianya sangat membantu.! :))






ni lah yang selalu aku gune. tempat korang ade ta.?  sedih aa camni. 4 tahun dah pakai, tibe2 kene tukar. kite sayang awak lahh encik garnier.! T______T





ni lahh kekasih hati saye yang baru.! yang aku cakap 5 in 1 tuu yang sebelah kiri ye readers. tengah tu toner, yang kanan tu plak cleansing foam. sebenarnye de banyak lagi yang korang boleh beli. tapi di sebabkan aku bukanlah seorang anak kepada perdana menteri, maka income aku sangatlah halus. ni jela yang aku mampu beli.


p/s : lepas aku belek belek tadi rase sayang lak na pakai. = ="


6 comments:

P0polita said...

brp ek kos untuk 3 brg simplysity mcm yg awk beli tu? teringin nak pakai sebenanye.. huhuu

Akmal Khalidah said...

woww...simplysiti :)

..: Cik Qila :.. said...

@P0polita
tiga ni around rm83 jaa. tu je yang mmpu. huhu. t sys bule try yg laen tw. bnyk lagi. :)) try lahh.

..: Cik Qila :.. said...

@Akmal Khalidah
u pn boleh pakai meyh :))

wanythyra. said...

nape sayang na pakai ? meyh cny na t0long pakai kan . kat muka saya :) hehee

..: Cik Qila :.. said...

@Wanythyra
syg lahh na pkai. tkut cepat habis. den tak kayo. hehe.