Saturday, October 9, 2010

mix !


assalamualaikum !

kali ini sayee ingin menulis dengan lebih serius .. jadi readers juga harus serius !


pulakk ! tang intro dah start mengarut kann .. camne tuu ? takott ta takott ta ? hahahak !

suda suda ! ta na buang masa lg .. maii sini i cerita sebab utama aty i terpanggil untuk memblogging kann diri i pada malam neyh .. act , i rase u olz punn taw tentang post i yang sebelum neyh adalah pasal excident yang menyebabkan kematian kann .. so , i na neutral kann balik angin blog agar jadi cam angin sepoi sepoi bahasa melayu , arab , inggeris dan bahasa bahasa perantaraan yang laen ! :))

oke , first of all .. i na cerita pasal kejadian semalam dan hari neyhh .. semalam kami students biology telah megadakan lawatan ke kolej perubatan perak ( RCMP ) dan ladang info ternak di sungai siput, manakala pada hari neyh kami telah manjalani Kem Haji Muda yang di kendalikan oleh pihak Tabung Haji .. harap maklum .. terima kasehh ... perghh ! macam operator plak kann .. hahahahak .. kalau nak cerita ikut kronologi , mau 9 hari 9 malam i dok mengadap lappy neyh kann .. sat lagi mulaa la mata lebam , macam zombi kg pisang pulakk kann .. ta ayu la camtuu ! waa .. macam cantik sangat kann .. wakakakaka ..

so , i decided utk ringkaskan cerita tuu ,, kita wat cam summary na ? alaa .. yang korang selalu buat waktu bahasa inggeris time skowla dulu tuu .. ingat ta ingat ta ? oke .. here we goo !!

kat RCMP .. em , bila i sebut kolej perubatan , meant , mestyy larh dorang tuu bakal bakal doktor , nurse , pharmacist , dan macam macam lagi larhh yang berkenaan dengan industri perubatan negara neyh kann .. jadi tak perlulah i nak memenatkan jari jemari i menulis pasal mereka tuu .. jom kita cerita tentang ape yang ade kt sini .. oke  , di RCMP neyh , benda yang paling menarik perhatian i adalah bangunan anatomi dorang ..

oke , bagi sesapa yang dok tergaru garu kening , leher , kepala , dahi , rambut mahupun yang mengerutkan dahi memikirkan apakah menatangnya bangunan anatomi tuu kann .. i'll let u know .. perghh ! bunyi macam pro sangatt kann ..  haha .. oke , sebenarnya bangunan neyh dorang guna untuk simpan mayat mayat yang akan di gunakan untuk sesi pembelajaran para MBBS mereka .. oke , mayat mayat tersebut akan di potong ke , di belah ke atau pape sajee larhh .. tapi mayat mayat yang di gunakan oleh RCMP adalah mayat mayat non muslim dan tiada penuntut .. i punn rasa bertuaah dapat tengok even masa mula mula rase macam macam perasaan kann .. hahahakk!

oke , tutup cerita pasal RCMP . kita cerita pasal ladang nfo ternak tuu pulakk .. kat sini ta de pape yang menarik sangat pnn .. just tengok incik ostrich dan incik kambingg yang bermacam macam jenis .. kambing kambing kat sini manja manja dan peramah tw .. ta percaya ? oke ... nanti i buktikan ..

then , pasal kem haji tuu pulak .. i ta tw nak cerita macam mana .. sbb i tak ikut program neyh dari mulaa .. bukan ponteng oke ! i dan kawan kawan i kene dengar taklimat drp sorang ahli JPN selangor kalau ta silap .. tentang kepentingan bahasa arab ..

oke ! bagi meningkatkan mutu pemahaman korg , lets view some pic !

   seronok incik kambing neyh ,, org dok belai belai dia ! haha ..

kami lapar .. harap maklum .. terima kasehh ! :))


  wif kak ain .. MBBS tahun ke 4..

em .. kami larhhh ...
kambing neyh nakal !!! mencii mencii ..!!
 sonok sonokk ! affan belanja makan aiskrim ! mashihhh kawan ! heheh ..
bakal jemaah haji neyh .. insyaAllah .. :))
oke larhh .. we stop here oke .. daa.. :))

p/s : mcam biasa .. klik je gambar gambar di atas untuk dapatkan saiz ganda dua oke :))



2 comments:

ChuyRy said...

Hajjah Naqilah..hahaha

..: Cik Qila :.. said...

yup .. de apa haji kery ? hahah !