Friday, June 15, 2012

I Have A Dream and I'll Make it Happen. InsyaAllah XD

Assalamulaikum Reader(s)


Semua orang ada impian kan.? so i am. few days ago, i've got a message from my friend. he told me that " ehh qila, aku mimpi kau kahwin. pakai baju warna putih. suami kau tinggi gila.!" ouhhh demmit.! cemana die boleh mimpi macam tu.? aku hairan. apa yang buat aku hairan sangat ni adalah mimpi die. 

2/3 hari sebelum masa borak borak kosong dengan incik hati -->
 " nanti kita kawin pakai baju warna putih ehh.? abang pakai unipom polis"


************************berbalik kepada mesej kawan aku*************************** 


aku : yeke kau mimpi camtuu.? aku pakai baju cemana.? *muka eksaited dan nervous*
kawan : emm, kau pakai baju warna putih
aku : ...........~speechless~............  ouhhh yeke.. laki aku cemana orangnya
kawan : aku tak ingat la muka die. tapi tinggi gilaaaa.!
aku : ........~speechless again~........ *memang incik hati aku tinggi pun. sangat tinggi. sampai aku kene mendongak tengok die :'( *


aku pun dok heran sampai sekarang. macam mana die boleh mimpi dan sebut semua benda tu. padahal die tak pernah kenal dan tahu langsung kisah aku dengan incik hati. pelik tak pelik tak.? it just like camne ehhh. taktau laa camne nak terjemah into words. orang lain boleh mimpi pasal orang yang die tak kenal dan apa yang die mimpikan tu tepat. aku pun tak pernah mimpi camni,.! okayy, mungkin ni semua kebetulan. tapi bagi aku ni macam satu harapan kau tahuuu.? arggghhhhh tension makkk.! pheewww~

oleh itu, aku pun macam laju laju pergi kat encik google, tengok tengok baju pengantin. weyhhh.! apahal kau gedik sangat. kau baru 19 kau tahu.? gatal sangat nak kahwin. belajar pun tak habis lagi. hamboii, kemain kau saiko diri sendiri kann. Qila cool qila cool. ini cuma angan angan okayy. berangan la setinggi bintang pun. it is freeeeeee. jom tengok angan angan mat jenin versi Qila.! here wee goooooooo ~~



 

okayyy, firstly aku nak suruh incik hati bawak kawan dia kawad kawad macam ni. em, mungkin mereka akan duduk di barisan hadapan. kiranya macam pengiring pengantin la kann. alaaa, lek laa. nanti pengantin hulur hulur la sikit. boleh laa tolong. ea. boleh laa boleh laaa :')


 


nak duduk atas pelamin pun nak lalu bawah pedang pedang camni. make sure pegang pedang tu erat erat haaa. takut baju pengantin carik. hewhewhew


  

lepas tu tinggalkan pedang tepi pintu rumah, kita tangkap gamba ramai ramai. say chheeessseeeeeeee --> tudiaaaa, masing masing senyum nampak gigi habis :)


 

potong kek.? hemmmmm. yang ni tak sure la nak ke tak. tapi kalau ada potong kek bawah pedang pedang tu apa salahnyaa kann. nak nak.! 


 

kalau incik hati dah save budget pakai unifom keje je masa kahwin, boleh lahh aku membazir sikit. haha. tempah dress yang sedondon dengan unifom incik hati.  lepas tu ada budak kecik pakai dress jugak tolong pegangkan kain yang meleret kat belakang tu. ouhhh omey omeyy. rasa nak menangis :'(



 

camni lahh lebih kurang. tapi dress and make up akak ni aku tak berapa nak minat laa. tak beshhhh. tapi idea asal lebih kurang camni laaa. hehehe.



        

ini gaun pengantin muslimah. kira okayy la. lawa. kembang bawah pinggang. means that kalau pakai takde la nampak bumper depan sekolah tu kan.  tapi macam over lak kembangnyaa. pelik je nanti pakai. -.-"



 

aku minat camni. haaa. dia jatuh elok je kan. simple dan tak nampak serabut. leret die pun tak panjang sangat. tapi kene transform sikit into muslimah style. boleh kot.  arghhh. mesti boleh punya. aku tak kira. nak camni jugak.! haha


 

errr, tapi camni pun okayy kan. yang jarang tu kita tutupkan. simple je. tayah nak labuci labuci sangat. bubuh manik sikit sikit, sulam sikit sikit cukup.  buat cukup syarat je. janji nampak macam awesomeeee.! 


 

kad jemputan ni macam comel je kan. nak buat utk 1000 jemputan alamatnya sebulan sebelum majlis dah nak kena start buat. tapi size macam kecik. memamg la boleh besarkan. tapi nak letak aturcara lagi, plan lokasi lagi, undangan lagi, doa lagi. mana nak cukup ruang. besar mana kad jemputan aku tu nanti. ahahaha


 


this is more preferred. potostet banyak banyak. edar kat orang kampung. keje  sebulan dah jadi sejam je. kan senang tu. :)


 

selepas segala usaha, we are married.! ecececeyhhhh. tinggi angan kau.


okaylahhhh. mata pun dah mengantuk. angan angan pun dah tamat. see yaaa next entry. dhaaaa. Assalamualaikum :)


p/s : harap harap apa yang di impikan akan menjadi kenyataan. amiiinnnnn. insyaAllah XD 

2 comments:

ana amyra said...

Amboii qilaa , tak sbr yee :D

..: Cik Qila :.. said...

mana ada. aku tengah syok berangan nih.! haha